Технологія виробництва мийок Teka з нержавіючої сталі

Нержавіюча сталь – провідний матеріал у дизайні у сучасній кухні завдяки антикорозійним та гігієнічним властивостям, легкості в очистці та стійкості до механічних пошкоджень.

Мийки Teka з нержавіючої сталі 18/10

Важливо вважати на співвідношення вмісту хрому і нікелю в нержавіючій сталі. Хром підвищує твердість і зносостійкість, а також забезпечує глянець і довговічність нержавіючої сталі. Нікель підвищує міцність і протиударну стійкість.

Хромонікелевий сплав важливий не тільки для довговічності. Деякі мийки з нержавіючої сталі, при виготовленні яких використовуються інші сплави. Спочатку виглядають яскравими і блискучими, але згодом починають іржавіти: це трапляється через неправильне поєднання у сплаві хрому і нікелю. Для виготовлення мийок з нержавіючої сталі Teka використовується вміст 18% хрому і 10% нікелю (сплав 18/10). Зазвичай таку сталь називають хірургічною, вона не має пір, гігієнічна, не іржавіє, термостійка і дуже довговічна. Teka використовує нержавіючу сталь 18/10 як стандарт для виготовлення мийок.

Товщина нержавіючої сталі також є важливим фактором. Чим товща сталь, тим менше вона чутлива до вм’ятин, викривлення, шумів, температурних змін і ударів каструль і сковорідок.  Teka приділяє велику увагу цьому важливому фактору, тому при виробництві мийок Teka використовує лише високоякісну сталь належної товщини.

Teka приділяє велику увагу видам обробки нержавіючої сталі. Більшість мийок Teka мають так звану поліровку з ефектом сатину. Цей вид обробки створює міцну поверхню, несприятливу для водяних протрав і осаду кальцію. Така поліровка потребує численних ручних і машинних полірувальних робіт, в результаті яких на заводах Teka виготовляються чудово відшліфовані мийки.  Поліровка «сатин» має два типи: полірована (більш блискуча) і матова. Мийки Teka з нержавіючої сталі також виготовляються в обробці «мікротекстура», яка створює привабливий рельєфний малюнок на поверхні мийки.

Рекомендації по догляду за мийками з нержавіючої сталі

Жорстка вода (з вапном), фруктовий сік, кава, чай, альбумін, крохмаль та інші побутові чи хімічні суміші містять активні речовини, які можуть залишити плями на мийці, якщо вони знаходяться досить довгий час на її поверхні. Будь-ласка, слідкуйте за тим, щоб швидко змивати такі суміші.

Плями від вапна можна змити оцтом, розчиненим у теплій воді. Для щоденного миття мийки з нержавіючої сталі використовуйте миючі засоби без хлору (наприклад, гіпохлорит натрію). Після того, як Ви очистили мийку, ополосніть її теплою чистою водою і насухо витріть. Для очищення мийки з нержавіючої сталі рекомендується користуватися рідкими миючими засобами для виробів з нержавіючої сталі, які можна придбати в магазинах побутової хімії.

Нова мийка має сяючу поверхню, на якій можна зрідка побачити сліди від пальців. Якщо регулярно доглядати за мийкою за допомогою побутових миючих засобів для нержавіючої сталі, то приблизно через 4 тижні її поверхня стане більш стійкою до подряпин і зберігатиме свої властивості  й надалі.

Для очищення мийки користуйтеся м’якою ганчіркою. Якщо Ви користуєтеся металевою мочалкою – це має бути мочалка з нержавіючої сталі.

  


 

Новые поступления